L’Oli KYLATT del Molí d’Alcanó guardonat amb la medalla Gourmet d’Or a París en la categoria ‘Madur Lleuger’ i competint amb olis de tot el món

16 de maig de 2020

L’oli verge extra KYLATT del Molí d’Alcanó (Grup Fruits de Ponent), ha estat guardonat amb la medalla Gourmet d’Or per l’Associació per a la Valoració dels Productes Agrícoles (AVPA) amb seu a París (França).

L’oli verge extra KYLATT del Molí d’Alcanó (Grup Fruits de Ponent), ha estat guardonat amb la medalla Gourmet d’Or per l’Associació per a la Valoració dels Productes Agrícoles (AVPA) amb seu a París (França). En una cerimònia emesa per YouTube, a causa de la crisi sanitària, la AVPA va anunciar quins eren els olis guanyadors en les diferents categories.

KYLATT-L’Or de Ponent ha rebut la medalla ‘Gourmet d’Or, en la categoria dels olis Madurs Lleugers, en un concurs en què ha competit amb olis procedents dels principals països productors: Espanya, Itàlia, Grècia, Portugal, Algèria, França i el Marroc. Un jurat format per experts tastadors, gastrònoms i productors ha seleccionat aquest oli del Molí d’Alcanó —un verge extra procedent 100% d’olives arbequines— per l’equilibri de les seves diferents virtuts organolèptiques. El concurs consta de tres fases, en què el jurat va seleccionant les millors mostres d’olis fins a arribar a un darrer tast (tercera fase), en què un jurat diferent dels anteriors atorga la puntuació final per a la concessió d’una de les tres medalles —d’or, argent o bronze— o bé d’un diploma gourmet.

L’oli KYLATT prové d’una selecció d’olives arbequines dels camps dels socis a Alcanó, i va ser elaborat abans que s’iniciés la campanya pròpiament dita. Va seguir un acurat procés d’elaboració, en què també va intervenir el xef estrella Michelin Oriol Ivern, del restaurant Hisop de Barcelona, que va fer els tasts inicials i va assessorar el Molí per trobar l’equilibri adequat.

En el concurs de l’AVPA —que acostumava a celebrar-se en un dels salons de l’alcaldia de París— hi han participat més de 300 mostres d’oli procedents de tot el món. Es tracta d’una de les principals competicions internacionals dedicades al reconeixement dels olis de qualitat.

El Molí d’Alcanó, situat en aquesta localitat del Segrià i que pertany al Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, compta amb un teixit de socis productors i forma part de la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues. L’altra marca d’oli verge extra que produeix i comercialitza és L’Or de Ponent.