“L’oli d’oliva forma part del nostre ADN gastronòmic”

23 de novembre de 2020

Publicat a: Revista Lectura – Diari Segre (22 de novembre)

Oriol Ivern és el xef del restaurant Hisop de Barcelona –probablement el restaurant amb estrella Michelin més assequible de Barcelona per convicció pròpia–, responsable d’un gastrobar a Estocolm i assessor gastronòmic. Buscador de productes de qualitat, participa activament, amb Jordi Morillo, a convertir l’oli premium Praedium KYLATT de la cooperativa d’Alcanó en un producte encara més excel·lent.

Quina és la importància que donen a la seva cuina a l’oli d’oliva?

Absoluta. Des de fa 20 anys, a la nostra cuina fem servir el mateix, que és d’una cooperativa de Catalunya. Això dona una personalitat concreta a la nostra cuina. Per a nosaltres ha estat essencial des del primer dia. A més a més, des que vam obrir l’Hisop ara farà 20 anys, ja vam apostar per oferir, abans de començar l’àpat, dos tipus d’oli als clients. Que els puguin tastar sols i degustar-los.

Per què?

En aquell moment la majoria del que ara se’n diuen restaurants gastronòmics encara oferien mantega als clients. Nosaltres vam creure que era molt important donar valor a un producte com l’oli d’oliva, que forma part del nostre ADN gastronòmic des de fa milers d’anys. Vam apostar per oferir-ne dos perquè els clients poguessin veure els diferents matisos. Sempre era un català, que ara és KYLATT, i un de fora, andalús, italià, grec…

Quina valoració feu d’aquesta recent col·laboració́ amb el molí d’Alcanó?

Molt positiva, n’hem après moltíssim i la gent s’hi ha abocat totalment. Pensàvem que potser ens rebrien amb una mica de reticències i no ha estat així en absolut.